top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiRuxandra Dobrescu

Ziua Mondială a Sănătății

Am sărbătorit săptămâna asta, ca în fiecare an pe 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății! ❤️ Anul ăsta, în plină pandemie, a fost o sărbătoare mai specială... poate merită să ne gândim un pic, în liniște, ce înseamnă pentru noi sănătatea și ce suntem dispuși să facem pentru ea... ce părere aveți?

Illustration: www.freepik.com - Designed by Freepik

Eu aș zice așa...

🔹 E mai important să previi decât să tratezi, așa că trebuie să avem grijă de noi și de felul în care trăim! Să facem mai multă mișcare, să mâncăm mai sănătos, să renunțăm la fumat și să dormim mai mult!


🔹 E mai ușor să tratezi când lucrurile nu stau încă foarte rău! Deci hai să nu neglijăm! Dacă ceva nu pare în regulă și lururile se agravează în loc să meargă mai bine, mergem la doctor, nu mai așteptăm!


🔹 Sănătatea mintală este la fel de importantă ca sănătatea fizică! Anxietatea și depresia pot fi corectate și tratate, nu trebuie să ne fie rușine să vorbim despre asta! Mulți dintre noi pot ajunge să aibă nevoie de ajutor de-a lungul vieții, nu este nimic rușinos în a cere acest ajutor!


🔹 E important să fim informați corect ca să luăm cele mai bune decizii pentru sănătatea noastră, deci e important să avem grijă de unde ne informăm! Doar pentru că scrie pe Facebook, nu înseamnă neapărat că este și adevărat! Dacă nu suntem siguri că este corect ce am citit, nu dăm mai departe! Hai să nu contribuim și noi la dezinformarea asta gravă care ne înconjoară!


🔹 În plină pandemie e important să vedem un pic dincolo de noi, adică să avem în vedere și sănătatea comunității, nu doar a noastră, pentru că asta ne va afecta și pe noi pe termen lung! Deci e important să rămânem responsabili, să continuăm să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini și să stăm acasă dacă suntem bolnavi!

În fine, un gând bun tuturor colegilor interniști, infecționiști, ATI-ști și nu numai, tuturor colegilor din sistemul medical care în ultimul an au fost alături de noi și ne-au păzit să trecem cu bine de perioada asta dificilă!


Vă mulțumim pentru tot! ❤️


57 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page