top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiRuxandra Dobrescu

Ce facem dacă avem cicluri menstruale neregulate?

Am tot vorbit zilele trecute cum că nu este normal să avem menstruații neregulate... Bine-bine... și atunci ce avem de făcut?

🔹 Păi primul pas este să încercăm să ne lămurim cât de “brambura” sunt, de fapt, aceste cicluri... adică vine totuși lună de lună, dar neregulat? Sau lipsește câteva luni? Sau vine de 2 ori într-o lună? Sau avem sângerări între menstre? Ca să ne fie clar care este problema este bine să ținem câteva luni un calendar menstrual și să mergem cu el la medic, ca să discutăm concret...

Unde mergem? Păi mergem la endocrinolog și la ginecolog!


🔹 Endocrinologul ne consultă, întreabă de unele indicii care sugerează unde ar putea fi problema și ne recomandă un set de analize în funcție de cauza pe care o bănuiește! Aceste analize hormonale ne oferă o imagine despre funcția ovariană (adică despre un eventual dezechilibru hormonal).

🔹 Ginecologul ne consultă și face o ecografie transvaginală (sau o ecografie “pe burtică” pentru fetele care nu au avut încă viață sexuală) care ne va spune cum arată ovarele, uterul, endometrul, dacă există chisturi, fibroame, polipi sau alte modificări. Ecografia ne oferă așadar o informație structurală, adică despre cum arată tractul reproductiv al femeii.

🔹 Endocrinologul pune apoi cap la cap toate aceste informații, identifică cauza dereglării menstruale și stabilește ce avem de făcut mai departe. Logic, nu-i așa? 😊

Mâine vorbim despre principalele analize hormonale de care avem nevoie în aceste cazuri…

Rămâneți aproape!

Și dați mai departe, poate îi mai este cuiva de folos! 🥰

Dacă preferați varianta povestită a lucrurilor pe care le dezbatem noi aici, poate v-ar place să intrați și pe canalul meu de YouTube, adică aici.

698 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page