top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiRuxandra Dobrescu

Am voie la mare dacă am probleme cu tiroida? Dar la plajă? ☀️

Actualizată în: 14 iun. 2021

SIGUR! Dar ca întotdeauna în viață, cuvântul cheie este MODERAȚIE! Și asta e valabil pentru toată lumea, nu doar pentru cei cu afecțiuni tiroidiene!


Nimeni nu are contraindicație pentru mersul la mare. Este nevoie însă de un pic de prudență pentru persoanele cu hipertiroidie, adică pentru cei la care tiroida produce prea mult hormon tiroidian.



În hipertiroidie metabolismele sunt accelerate, arderile interne sunt rapide și se produce căldură așa că persoanele cu hipertiroidie tolerează greu temperaturile ridicate și transpiră în exces. Excesul de hormoni tiroidieni forțează inima să bată mai repede și pot apărea aritmii care se manifestă ca palpitații.


Deci persoanele cu hipertiroidie severă sau recent diagnosticată la care tratamentul nu este încă eficient ar fi bine să evite căldura și statul la soare, care poate fi periculos. După ce se obține echilibrul funcției tirodiene pe tratament (în general după câteva săptămâni) nu mai este nicio problemă! Dacă chiar nu puteți amâna, atunci puteți ieși dimineața, pe răcoare, stați cuminți sub umbreluță și vă întoarceți în cameră la ora 11!


Aerosolii sunt buni și nu trebuie să ne ferim de ei! Nu trebuie nici să stăm cu grija iodului din apă sau din aer pentru că ar trebui să bem cisterne întregi de apă de mare înainte ca acest aport de iod să devină excesiv!


Mersul la mare nu este contraindicat nici pentru persoanele cu tiroidită autoimună și nici pentru cei operați de tiroidă, cât timp funcția tiroidiană este echilibrată!


Ca regulă generală, trebuie evitat statul excesiv la soare, mai ales în jurul orelor prânzului ☀️, dar asta trebuie să facem cu toții!


Să ne bucurăm de vară, zic! 💕


Dar cu grijă, bine? 😊

987 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page