top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiRuxandra Dobrescu

Creștem alături de oamenii potriviți

Rămânem de multe ori blocați în situații nefericite, toxice sau de-a dreptul periculoase, pentru că ni se pare că nu avem ce face, nu știm altceva și ne este teamă să încercăm ceva diferit.

Photo frame: www.freepik.com - Designed by photographeeasia / Freepik


Cine mă cunoaște mai îndeaproape știe că avem noi românii o vorbă care mă enervează maxim: “Ce să faci? N-ai ce să faci!” 😁

Mi s-a părut mult timp că vorba asta arată resemnare, fatalism și o scuză de a ne împaca cu ceva greu de schimbat… Ceea ce îmi e foarte greu să accept. 😊 De fapt, asta este ce ne șoptește fiecăruia dintre noi drăcușorul de pe umăr când parcă am vrea altceva de la viață (că e vorba de sănătate, de locul de muncă, de politică, de lipsa de educație din jurul nostru), dar ne teamă să încercăm ceva diferit. Și de multe ori șoapta asta poate fi amplificată de mediul toxic în care trăim uneori la muncă, social sau acasă, mediu care ne accentuează starea de neputință.


Întotdeauna avem însă soluții să schimbăm ce nu merge… 😊 și primul pas este să ne înconjurăm de oamenii potriviți: oameni care nu ne spun “lasă, că nu se poate, e greu” ci de oameni care ne ajută să reușim, chiar dacă e greu… 😇 Oameni care ne apreciază și ne încurajează și care se simt suficient de bine în pielea lor cât să se bucure sincer de succesele noastre.


Cred că nu se vorbește suficient de mult despre sănătatea psihică și asta este o temă importantă, la care putem și merită să lucrăm… pentru că dacă ne simțim bine “cu capul” putem să depășim mai ușor orice provocare, inclusiv pe cele care țin de problemele de sănătate care mai apar pe măsură ce se acumulăm anișori... 🤗


Voi ce părere aveți?


Dacă vi s-a părut util, dați mai departe!

126 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page