top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiRuxandra Dobrescu

Port masca din dragoste...

Port masca ca semn de dragoste ❤️ și respect pentru pacienții mei, părinții mei și pentru toți cei care mă înconjoară în supermarket sau în transportul în comun!


Nu pentru ca îmi e frică de coronavirus și nu pentru că am fost manipulată!

Iau această decizie fiind informată, bazându-mă pe tot ce știm până acum despre coronavirus și gândind cu mintea mea!


Ilustrație: teafly.com


DE CE port masca?

Ca să îi protejez pe cei din jur de micile picături posibil purtătoare de virus pe care le eliberez în aer când strănut, tușesc sau vorbesc! Și ca să mă protejez și pe mine!


CÂND port masca?

Întotdeauna în spații închise: in birou, spital, cabinet medical, farmacie, transport în comun, piață sau supermarket! O port inclusiv când vorbesc! Poate trebuie să vorbesc mai mare ca să fiu auzită, dar nu o dau jos! Particulele virale se împrăștie când deschid gura să vorbesc!


CUM port masca?

- așezată corect pe față, cât să acopere gura și nasul! - nu cu nasul pe-afara, nu pe barbie - Nu o dau jos cand strănut sau tușesc! Că de aia o port! 😁Daca se umezește de la strănut, o schimb!


Purtatul măștii nu îți face rău! Eu o port uneori câte 10-12 ore/zi, cum fac de altfel chirurgii dintotdeauna, și nu am pățit nimic! Poate nu e foarte confortabil, până te obișnuiești cu ea, dar rău nu-ți face! Poveștile cum că-ți inspiri proprii microbi sau că nu ți se mai oxigenează sângele, exact asta sunt – povești!


Coronavirusul nu e o conspirație și nu e o gripă banală! Este o boală infecțioasă, foarte contagioasă, pe încă nu o cunoaștem foarte bine dar cu care trebuie să ne obișnuim să trăim... Trebuie să ne întoarcem la viețile noastre, dar trebuie să învățăm să facem asta responsabil! Să ignorăm coronavirusul, să facem mișto de el sau să-i minimizăm importanța ar fi o mare greșeală.


Ne-am plictisit cu toții de COVID, dar el nu s-a plictisit de noi! Degeaba ne revoltăm, degeaba protestăm, degeaba facem petiții, virusului nu-i pasă! Sigurul lui scop este să supraviețuiască (el, nu noi) și să se înmulțească... ce se întamplă cu noi, lui nu-i pasă! Așa că trebuie să ne pese nouă!


Haideți să avem grijă noi!


Dacă ți s-a părut utilă informația, dă-o mai departe!

26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page